Ru-Vis Visspecialist 2013 - Ruvis : Ruvis

Ru-Vis Visspecialist 2013

LEUSDEN – Ruud van Diemen werd dinsdagavond verslagen door zijn dochter Willine en zijn schoonzoon Henrik-Pieter. Zowel de verkoopwagen als de winkel in de Hamershof waren, ieder in hun eigen categorie, genomineerd voor de titel ‘visspecialist van het jaar. Tijdens de tweejaarlijkse visbeurs in Spakenburg werd de ‘bakwagen’ van Willine en haar man uitgeroepen tot winnaar.
8
Voor het echtpaar een bekroning van zes jaar inspanning om die plaats te bereiken want eerder werd al een derde en tweede plaats behaald. Ondanks het feit dat hij met zijn winkel niet gewonnen had, deelde vader Ruud zeker mee in de feestvreugde. ,,Er is niemand zo trots als ik met zo’n dochter”, liet hij iedereen weten. De visspecialist van het jaar is elke week te vinden op standplaatsen in Nijkerk, Nijkerkerveen, Leusden en Veghel. Door het uitzonderlijk hoge niveau van de deelnemers werd in juni van dit jaar besloten geen drie, maar vijf deelnemers in de categorie winkel te nomineren voor de finale. In de finale streden Fish ’n Food Apeldoorn, Vishandel Koning Amstelveen, Ru-Vis Leusden, Volendammer Visspecialist H. Schilder Amstelveen en Volendammer Visspecialist Tom Tuijp Vleuten tegen elkaar. De finalisten in de categorie ambulant waren Ru-Vis, Visspecialist De Dolfijn en Visspecialiteiten Henk Kok & Zn.
In de afgelopen september maand kregen de finalisten de opdracht een finaledag voor te bereiden in de winkel of bij de wagen. Met de opdracht om makreel centraal te zetten ging iedere finalist aan de slag, met prachtige resultaten tot gevolg. Bij elke deelnemer spatte het vakmanschap en de liefde voor vis ervan af. De aanwezige jury, bestaande uit 4 vakmensen met verschillende achtergronden, beoordeelden de uitvoering van de finaleopdracht ter plekke. ,,We zijn echt omver geblazen door de kwaliteit van de evenementen. Het is voor het eerst dat we de finale op locatie laten spelen, maar het is een geweldig succes geworden”, aldus Marjan Bouman, voorzitter van de jury. Op de Visbeurs stond een heus gala gepland om de winnaars tijdens het ultieme hoogtepunt te maken.
Beursbezoekers konden eerder op de dag video’s bekijken van de gespeelde finales en hun stem uitbrengen op wie voor hen de beste visspecialist was. Presentator Maarten Mens stelde tijdens het beursgala de finalisten nog eenmaal voor, waarna het woord was aan de woordvoerder van de vakjury. ,,De wedstrijd zorgt voor een ware impuls voor visspecialisten. Het niveau stijgt iedere editie opnieuw naar ongekende hoogtes. We zijn dan ook enorm trots op alle deelnemers, maar natuurlijk de finalisten en winnaars in het bijzonder.” Daarna was het tijd om de finalisten niet langer in spanning te laten. De winnaars van de juryprijs ontvingen naast de titel natuurlijk ook een grote beker voor in de winkel en wagen. De publieksprijs winnaars ontvingen naast de titel ook een speciaal versierde bandana (hoofddeksel). Deze kunnen de komende tijd, tot de volgende winnaar, gedragen worden. Het aanwezige beurspubliek kon na afloop van het gala de finalisten en winnaars de hand drukken en toasten op het behaalde resultaat. Vanaf nu mogen de winnaars zich tot de volgende editie ‘Visspecialist van het Jaar’ noemen.
WhatsApp Logo