Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 stuks warm gerookte heilbotfilet
- 2 limoenen
- Olijfolie extra vergine
- 600 gram harico verts
- 200 gram ongekookte quinoa
- 4 tomaten
- 2 avocado’s
- 2 sjalotjes
- 4 el sesamzaad
- 4 el granaatappelpitten
- Peper & zout
Bereidingswijze
Rooster de sesamzaadjes goudbruin en bereid de quinoa zoals de verpakking aangeeft. Kook de haricot verts, in weinig water, in circa 4-6 minuten beetgaar. Snij de tomaten, sjalotjes en avocado’s in kleine blokjes. Laat de quinoa afkoelen en voeg de gesneden groente toe. Meng door elkaar en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
Schep de quinoa salade op een mooi bord. Leg daar bovenop de haricot verts en vervolgens de gerookte heilbotfilet. Strooi de geroosterde sesamzaadjes en granaatappelpitten over de vis deze verrassende lunch is klaar om te serveren.