Ingrediënten (voor 4 personen)
- 6 trostomaten
- 15 zongedroogde tomaten
- 2 tenen knoflook
- 4 sjalotjes
- 175 ml olijfolie extra vergine
- sap van ½ citroen
- 500 gram verse pappardelle
- 600 gram gerookte forelfilet
- Parmezaanse kaas (om te raspen)
Bereidingswijze
Snipper de sjalotjes en snij de knoflook grof. Sij de tomaten in en blancheer ze 2 minuten in een grote pan met kokend water. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en dompel onder in ijskoud water. Nu kun je gemakkelijk de velletjes verwijderen. Halveer de tomaten en druk de pitjes eruit.
Pureer de ontvelde tomaten, gedroogde tomaten, knoflook, sjalotjes, olijfolie en citroensap in een blender (met een staafmixer kan het ook) tot een gladde saus. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Warm de saus vervolgens langzaam op in een grote koekenpan.
Kook de pappardelle in circa twee minuten beetgaar, in het water van de tomaten. Giet goed af en voeg toe aan de opgewarmde saus. Pluk de gerookte forel, voeg toe aan de saus en warm kort mee. Schep alles op warme borden en serveer direct, samen met geraspte Parmezaanse kaas.