Luxe

vis recepten



Gerookte makreelfilet in Spaanse saus

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 gerookte makreelfilets
  • 500 gram tomato frito
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 6 tomaten
  • 1 ui
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 5 el zoetzure zilveruitjes
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el gember siroop
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • Verse koriander
  • Olijfolie extra vergine
  • Peter en zout

Bereidingswijze

Kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.

Snipper de ui. Verhit een grote hapjespan, voeg 1 el olijfolie toe en fruit de ui. Hak de rode peper fijn (Hou je van pittig? Laat dan de zaadjes zitten) en snij de tomaten in blokjes. Voeg alles toe aan de gefruite ui en bak op laag vuur, circa 5-8 minuten, tot alle ingrediënten zacht zijn.

Roer vervolgende de tomato frito, zilveruitjes, ketjap, gemberstroop en droge kruiden erdoor. Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen. Proef de saus en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.

Scheur de makreel in grove stukken en voeg aan de saus toe. Warm kort mee en serveer samen met de rijst op een groot bord. Garneer met verse koriander en geniet van deze smaakvolle maaltijd!