Luxe

vis recepten



Gerookte spekbokking schuitjes

Ingrediënten (voor 8 personen)

  • 1 eierdooier
  • 4 eieren
  • 2 tl mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gerookte spekbokking (gefileerd)
  • sap van ½ citroen
  • 1 dl olijfolie extra vergine
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 radicchio (roodlof)

Bereidingswijze

Doe de eierdooier, mosterd, gerookte spekbokking, knoflook, citroensap en 75 gram Parmezaanse kaas in de blender. Maal fijn en voeg aan het eind de olijfolie toe, zodat een zachte mousse ontstaat. Haal nu de bladeren los van de radicchio, zodat je acht ‘schuitjes’ hebt. Kook ondertussen de vier eieren in ongeveer drie minuten halfzacht gaar. Halveer de eitjes en schaaf de overige Parmezaanse kaas, zodat je mooie snippers hebt voor de garnering.

Vul nu de radicchio schuitjes met de gerookte spekbokking-mousse, een gehalveerd ei en leg op ieder schuitje een paar kaassnippers. Breng eventueel op smaak met peter en zout en serveer direct uit.